تفاوت DVR و NVR چیست (ظاهری و فنی) و کدام بهتر است؟
دستگاه NVR و DVR هر دو عملکرد یکسانی دارند اما در نحوه و نوع دوربین های مورد استفاده متفاوت هستند. بطور کلی DVR و NVR هر دو وظیفه ضبط فیلم را بر عهده دارند. NVR مخفف کلمه Network Video Recorder یا ضبط کننده ویدئویی شبکه است و با نام دستگاه ضبط کننده تحت شبکه نیز شناخته می شود.
در مقابل DVR مخفف Digital Video Recorder یا ضبط کننده ویدئویی دیجیتال است. با ما همراه باشید تا به طور دقیقتر با تفاوت DVR و NVR و مطالب زیر آشنا شوید:
- مقایسه DVR و NVR در یک نگاه
- کارکرد دستگاه DVR چیست؟
- کارکرد دستگاه NVRچیست؟
- تفاوت ظاهری DVR و NVR
- DVR بهتر است یا NVR
- DVR بخرم یا NVR
مقایسه DVR و NVR در یک نگاه
تفاوت NVR و DVR در نحوه پردازش داده های ویدئویی است. سیستم DVR داده های ویدئویی را در دستگاه ضبط کننده پردازش می کند. در حالی که سیستم NVR ، داده ها را در دوربین رمز گذاری و پردازش می کنند. سپس آن ها را برای پخش به دستگاه ضبط که وظیفه ذخیره سازی و مشاهده از راه دور را بر عهده دارد، ارسال می کند.
از آنجایی که دستگاه ها، داده ها را به شیوه های متفاوتی اداره می کنند، مشخصا به انواع مختلف دوربین نیاز دارند. دستگاه های NVR از دوربین های تحت شبکه پشتیبانی می کنند. در حالی که دستگاه های DVR از دوربین های آنالوگ و آنالوگ اچ دی پشتیبانی می کند.
کارکرد دستگاه DVR چیست؟
در سیستم DVR، دوربین ها، امواج آنالوگ را به ضبط کننده منتقل می کنند. سپس پروسه پردازش تصاویر صورت می گیرد. البته DVRهای جدید توانایی ارسال تصاویر بر بستر اینترنت را نیز دارند. از جمله مزیتی که این DVR جدید دارند، پیچیدگی کمتر آنها نسبت به سیستم NVR می باشد.
کارکرد دستگاه NVR چیست؟
هر دوربین IP، شامل یک چیپ ست می باشد که توانایی پردازش و انتقال داده های ویدئویی را به دستگاه ضبط کننده دارد. بر خلاف دوربین های آنالوگ، دوربین های IP معمولا از توانایی ضبط و انتقال صدا نیز برخوردارند. هرچه دوربین های IP از لحاظ سخت افزاری قوی تر باشند، دارای قابلیت های هوشمند و تجزیه تحلیلی بیشتری نیز می باشند.
همانند سیستم DVR، در دستگاه NVR نیز دوربین ها توسط یک کابل به دستگاه ضبط کننده وصل می شوند. هر چند این اتصال به شیوه ای کاملا متفاوت صورت می گیرد. سیستم های NVR برای انتقال داده ها از کابل های CAT6 و CAT5 استفاده می کنند.
سیستم های NVR بطور کلی منعطف تر از سیستم های DVR هستند به این علت که دوربین ها لزوما به صورت فیزیکی به دستگاه ها متصل نمی شوند و تنها باید در یک شبکه قرار بگیرند. ضبط کننده های NVR یک سیگنال دیجیتال را از دوربین ها دریافت می کنند و کیفیت فیلم های ضبط شده به همان وضوح تصاویر دریافتی می باشد. از آنجایی که کابل ها سیگنال های صوتی را نیز دریافت می کنند، تمامی دوربین های IP که دارای میکروفن هستند، می توانند صدا را هم دریافت کنند.
تفاوت ظاهری DVR و NVR
DVR بهتر است یا NVR
1- انعطاف پذیری
کلا سیستم های امنیتی مبنی بر DVR، از نظر نوع دوربین و گزینه های نصب از انعطاف پذیری کمتری نسبت به NVRها برخوردار هستند. در حالی که سیستم های NVR می توانند دوربین های امنیتی سیم دار و بی سیم را ادغام کنند. سیستم های DVR فقط می توانند از دوربین های امنیتی سیمی استفاده کنند.
2- نحوه پردازش تصاویر
برخلاف سیستم DVR، دستگاه NVR تصاویر ویدئو را پردازش نمی کند. این مرحله توسط دوربین ها به طور کامل انجام می شود و دستگاه تنها وظیفه ذخیره و نمایش ویدئو هارا بر عهده دارد. این مساله نشان دهنده پیشرفته بودن دوربین های IP نسبت به دوربین های آنالوگ است.
3- نحوه پشتیبانی و ذخیره اطلاعات
پشتیبانی از نوع ذخیره سازی هم در این دو دستگاه متفاوت است. دستگاه NVR می تواند هم روی هارد دیسک و هم روی شبکه و حتی بدون تجهیزات جانبی فضای ذخیره سازی نظیر هارد پرتابل (eSATA) عملیات ذخیره سازی را انجام دهد.
علاوه بر مورد بالا، هر دستگاه ضبط می تواند از ظرفیت های متفاوتی از هارد دیسک را پشتیبانی کند. مثلاً یک دی وی ار نهایتاً از هارد دیسک با ظرفیت 6 ترابایت را پشتیبانی می کند. ولی در ان وی ار این ظرفیت حداکثری تا 10 ترابایت یا 12 ترابایت در سری های جدید می باشد. هر دو دستگاه بسته به تعداد کانال های ورودی تصویر از تعداد هارد دیسک های متفاوتی پشتیبانی می کند. مثلاً یک دستگاه 16 کانال از 2 هارد دیسک و دستگاه 23 کانال از 4 تا 8 هارد دیسک پشتیبانی می کند که این مورد در هر دو دستگاه یکسان است.
4- پهنای باند مصرفی
سیستم دوربین NVR برای ضبط و ذخیره فیلم ها نیازی به اینترنت ندارد. اما اگر بخواهید از راه دور به تصاویر و سیستم مداربسته خود دسترسی داشته باشید، وجود اینترنت الزامی است. این سیستم ها یک جریان صوتی- تصویری عالی را متناسب با کار شما و با استفاده از شبکه ارائه می دهند. سیستم های تحت شبکه با توجه به ساز و کاری که دارند ارسال اطلاعات از طریق شبکه ممکن می شود. بنابراین از پهنای باند شبکه داخلی استفاده می کنند بدون این که اینترنتی مصرف شود. این پهنای باند براساس تعداد دوربین های شبکه و نوع آنها متفاوت خواهد بود. در حالی که در زمان ارسال اطلاعات از طریق اینترنت تنظیمات میزان مصرف پهنای باند کمی تغییر می کند. شما می توانید با کیفیت بالا تصاویر را ضبط کنید (مصرف پهنای باند شبکه داخلی بیشتر) اما با کیفیت پایین تری از طریق اینترنت انتقال دهید (پهنای باند کمتر). اگر از سیستم های دی وی ار بخواهید همانند سیستم NVR مورد استفاده قرار دهید، پهنای باند شبکه را مصرف خواهد کرد.
5- کیفیت تصاویر
در سیستم DVR، امواج آنالوگ باعث می شوند که کیفیت تصاویر در مقایسه با سیستم NVR کمتر باشد. همچنین کابل های کواکسیال به طور کلی سیگنال های صوتی را انتقال نمی دهند و ضبط کنندههای DVR نیز تعداد معدودی درگاه ورودی صوتی دارند.
6- نصب
در سیستم آنالوگ دوربین ها با استفاده از کابل کواکسیال و توسط فیش BNC به دستگاه متصل می شوند. هر چند استفاده از کابل های کواکسیال ممکن است به صرفه و کارآمد باشند اما دارای محدودیت هایی نیز هستند. مسیریابی برای کابل های کواکسیال، ممکن است شرایط نصب را دشوار تر کند. همچنین ممکن برای هر دوربین نیز نیاز به پریز برق باشد.
حالا DVR بخرم یا NVR ؟
با توجه به مطالبی که راجع به تفاوت DVR و NVR گفته شد؛ درست است که سیستم تحت شبکه بسیار انعطاف پذیر و هوشمند است. اما سیستم های تحت شبکه گران تر نیز می باشد. بنابراین جهت انتخاب باید به نوع کاربری خود توجه کنید. در صورتی که سیستم مداربسته برای یک محیط کوچک می خواهید سیستم آنالوگ و Dvr نیاز شما را جواب خواهد داد و نیاز به سیستم های گرانتر نیست. اما چنانچه نیاز به سیستم نظارتی در کارخانه ها یا سازمان های اداری و فروشگاه های بزرگ را دارید. سیستم های تحت شبکه به دلیل قابلیت انعطاف پذیری و ارتقا گزینه صد در صد بهتری است. لذا توصیه می کنیم قبل از خرید از طریق شماره زیر، مشاوره لازم را در این زمینه انجام دهید تا بعدا دچار ضرر مالی نشوید.