نرخ فریم ریت در دوربین مداربسته
اکثر دوربین های مداربسته تولید شده در بازار فریم ریت (FPS=Frame Per Second) از ۲۵ تا ۳۰ فریم در ثانیه را ارائه می دهند، که برای اکثر کاربردهای عام کفایت می کند. ولی برای ثبت حرکت اجسامی که با سرعت بالا حرکت می کنند، نیاز به FPS بالاتر است و برای رفع این نیاز، برخی از شرکت های تولید کننده دوربین های مداربسته ۶۰ فریم در ثانیه را نیز ارائه می دهند.
مفهوم “فریم بر ثانیه” به این معنی است که دوربین در هر ثانیه ۶۰ عکس می گیرد که با کنار هم قرار گرفتن این عکس ها فیلم ساخته می شود، چون در واقع هیچ دوربین مدار بسته ای همانند چشم انسان قابلیت فیلمبرداری ندارد و چیزی که ما به عنوان فیلم هنگام بازپخش توسط رکوردر در مانیتور می بینیم، عکس های اسکن شده ای است که پشت سر هم نمایش داده می شوند، درست همانند فیلم هایی که در دستگاه های آپارات قدیمی به نمایش در می آمدند. به این ترتیب دوربین های مداربسته با قابلیت ۶۰ فریم در ثانیه، برای ثبت وقایعی که سریع اتفاق می افتند, مانند اجسامی که سریع حرکت می کنند، مسابقات ورزشی و یا در بانک ها برای ثبت عملکرد دستگاه های پول شمار مناسب هستند.
تاثیر فریم ریت بر تصاویر دوربین مدار بسته
در تصاویر با فریم پایین حرکت می تواند موجب تار شدن شدید تصاویر و عدم امکان تشخیص جزئیات شود. ماکزیمم تعداد فریم قابل انتقال با استاندارد تلویزیونی ( PALمورد استفاده در ایران) ۲۵ فریم در ثانیه است. این تعداد فریم میتواند یک تصویر زنده با کیفیت را برای شما تضمین کند.
تعداد فریم تصاویر یکی از خصوصیات مهم دستگاه های ذخیره ساز DVR و دوربین های تحت شبکه است. طبیعتا هرچه تعداد فریم تصاویر این دستگاه ها بیشتر باشد کیفیت آنها نیز بالاتر خواهد بود.
نرخ فریم تاثیر مستقیمی بر حجم و پهنای باند دوربین های مداربسته دارد، بنابراین هرچه نرخ فریم شما بیشتر باشد ظرفیت تصاویر ضبط شده در هارد دیسک بیشتر خواهد شد و انتقال اطلاعات به پهنای باند بیشتری نیاز خواهد داشت.
آیا یکی از علل تارشدن تصاویر در حین حرکت، نرخ فریم است؟
در پاسخ به این سوال بایستی گفت که علت اصلی تار شدن تصاویر در طول حرکت، بیشتر تحت تاثیر سرعت شاتر دوربین است تا نرخ فریم. نرخ فریم به طور معمول با روان بودن تصویر در ارتباط است و با تار شدن تصاویر رابطه ای ندارد.