از دیگر قابلیت های محبوبی که افراد در هنگام خرید دوربین مداربسته به آن توجه می کنند، قابلیت انتقال تصویر بر روی گوشی تلفن همراه، تبلت و لپ تاپ یا کامپیوتر شخصی است چرا که افراد تمایل دارند، از طریق گوشی تلفن همراه خود، از راه دور به نظارت محیط مورد نظر خود دسترسی داشته باشند.
بسیاری از افراد، به علت کیلومترها دور بودن از که محیط خانه یا محل کار، ناچارند امر نظارت را از این طریق انجام دهند. با قابلیت انتقال تصویر، به طور کلی در هر زمان و مکان به واسطه اینترنت شرایط نظارت و کنترل وجود دارد. انتقال تصویر دوربین مداربسته، نیاز به بررسی یک سری نکات دارد که در این مقاله به بررسی آن ها می پردازیم.
تنظیمات مربوط به پورت و آی پی برای انتقال تصویر دوربین مدار بسته اهمیت زیادی دارد و نیاز است یک سری نکات مهم در راستای هک نشدن رعایت شود که در این مقاله، آن ها را شرح خواهیم داد. دقت کنید که اگر نکات امنیتی انتقال تصویر دوربین مداربسته را رعایت کنیم، به سطح بالایی از انتظارات خود دست خواهیم یافت.
انتقال تصویر دوربین مداربسته در یک نگاه
وقتی صحبت از انتقال تصویر دوربین مدار بسته می شود، بدین معناست که ارسال تصاویر دوربین مداربسته بر روی گوشی تلفن همراه، تبلت و لپ تاپ یا کامپیوتر شخصی انجام شود که این کار توسط اینترنت صورت می گیرد. این قابلیت سبب می شود که کاربران بدون هیچ نگرانی از وجود امنیت در محل مورد نظر خود حتی در فاصله ی بسیار دور و در دور دست ها، با دسترسی به اینترنت، اطمینان حاصل نمایند، همچنین، در سفرهای کاری یا تعطیلات نیز، سبب آرامش خاطر افراد به منظور اطلاع از وضعیت محیط های مورد نظرشان می شود. کاربران در بستر اینترنت می توانند علاوه بر کنترل صد در صد بر محیط، از وجود رفتارهای غیر معمول نظیر: عبور از خط غیر مجاز، عبور از منطقه ممنوعه و وجود حرکت در محیط از طریق اعلانات مطلع شوند.
سه گام اصلی انتقال تصویر دوربین مدار بسته بر روی گوشی موبایل
گام اول تنظیم دستگاه ذخیره ساز DVR یا NVR است که می بایست توسط فرد متخصص و با رعایت یک سری اصول صورت بگیرد.
گام بعدی تنظیم مودم اینترنت است و می بایست بر اساس نوع مودم، با استفاده دفترچه راهنمای مودم و تماس خدمات پشتیبانی مودم و یا توسط یک نصاب حرفه ای صورت گیرد.
گام سوم به این صورت است که اپلیکیشن موبایل را بر اساس سیستم عامل گوشی تلفن همراه خود نصب کنید و تنظیمات لازم را اعمال نمایید.
راهنمای انتقال تصویر دوربین مدار بسته
پیش از اینکه پروسه انتقال تصویر دوربین مدار بسته آغاز شود یک سری اصطلاحات مهم وجود دارد که می بایست مورد بررسی قرار بگیرد.
اصطلاح اول، آدرس آی پی (IP)است. آدرس آی پی، به نوعی یک آدرس انحصاری برای هر دستگاه به حساب می آید که نباید در یک شبکه تکراری باشد، در واقع دو دستگاه متفاوت هرگز نمی توانند در یک شبکه داخلی دارای یک آدرس آی پی باشند، در غیر این صورت با تداخل آی پی مواجه خواهیم شد که سبب اختلال در شبکه و انتقال تصویر می شود و مشکل ساز خواهد بود.
مورد بعدی آی پی ثابت است. به آی پی ثابت، آی پی استاتیک (IP Static) نیز گفته می شود. این آدرس برای مشاهده تصاویر دوربین مدار بسته از راه دور استفاده می شود. آی پی استاتیک با آی پی دستگاه متفاوت هستند. در واقع آی پی دستگاه مربوط به شبکه داخلی است و آی پی ثابت مربوط به سرویس دهنده اینترنت مانند مخابرات و های وب و … است و به مودم اختصاص داده می شود. شما با استفاده از این آی پی به راحتی می تواند به نظارت تصاویر از راه دور بپردازید.
یک بخش دیگر به عنوان پورت(Port) وجود دارد. وقتی شما آی پی ثابت را وارد می کنید در هر نقطه از جهان باشید می توانید به مودم اتصال پیدا کنید. زمانی که پورت وارد می شود از مودم درخواست می شود که به دستگاه مورد نظر وصل شود و با توجه به پورت، تعیین می کنید انتقال تصویر بر روی گوشی یا وب و یا CMS صورت گیرد.
انواع روش های انتقال تصویر دوربین مداربسته
در حال حاضر، سه روش انتقال تصویر محبوب در دستگاه های نظارتی وجود دارد که در ادامه آن ها را شرح خواهیم داد.
این روش انتقال تصویر، از طریق ID یا شناسه دستگاه ذخیره ساز یا دوربین مداربسته تحت شبکه (IP) صورت می گیرد و در حال حاضر این قابلیت در بسیاری از دستگاه های نظارتی، وجود دارد.
همانطور که در بالا شرح دادیم، این روش انتقال تصویر، از طریق آی پی ثابتی که از شرکت اینترنت دریافت می شود صورت می گیرد.
سرویس ساتا یک سرویس ابری کاملا داخلی و ایمن است. شما میتوانید با ثبت دستگاه NVR، DVR و XVR خود به این سرویس وصل شوید و از هر گیرنده متصل به اینترنتی، تصاویر دوربینهای مداربسته خود را ببینید. این سرویس به صورت رایگان تصاویر شما را با سرعت و کیفیت فوقالعاده بالایی روی هر وسیله متصل به اینترنتی انتقال میدهد. خدمات ساتا کاملا رایگان است و شما تنها هزینه ارسال و دریافت اینترنت را به شرکتهای خدمات اینترنتی خود میپردازید.
مهمترین ویژگیهای سرویس ساتا عبارت اند از:
- سرویس ساتا هیچ وابستگی به خارج ندارد و با قطع اینترنتی بینالملل هیچ مشکلی برای آن پیش نمیآید.
- اختلال اینترنت برای آن بیمعنی است.
- کاملا بیواسطه است.
- حریم خصوصی و شخصی در اولویت اول ساتا قرار داد.
- اتصال و دریافت تصویر در ساتا فوقالعاده ساده صورت میگیرد.
پیش نیاز های انتقال تصویر دوربین مدار بسته
یکی از مهمترین پیش نیازهای مربوط به انتقال تصویر دوربین مداربسته، اینترنت پر سرعت است و از ابتدایی ترین و اصلی ترین موارد مورد نیاز برای انتقال تصویر دوربین مدار بسته محسوب می شود.
مورد بعدی آی پی ثابت است. زمانی که اشتراک اینترنت خریداری می کنید می بایست از سرویس دهنده درخواست آی پی ثابت کنید که می توانید هزینه آن را سالیانه یا ماهیانه پرداخت کنید.
در نهایت می بایست دستگاه دی وی آر یا ان وی آر به مودم متصل شود. با استفاده از کابل شبکه می توان اتصال بین دستگاه ذخیره ساز و مودم را برقرار ساخت.
مراحل انتقال تصویر دوربین مداربسته
مرحله اول مربوط به تنظیم دستگاه ذخیره ساز یا دوربین مداربسته تحت شبکه و تنظیمات مرتبط با شبکه آن است که قبلا آن را شرح دادیم.
مورد بعدی آدرس Default Gateway است، این آدرس همان آدرس آی پی مودم است. معمولاً آی پی مودم ها، 192.168.1.1 است. می بایست رنج آی پی آدرس مودم و دستگاه مورد نظر ما یکسان باشد.
اطلاعات دیگر مربوط به پورت های موبایل، وب و CMSمی باشد. این پورت ها برای مشاهده تصویر زنده و ضبط شده دوربین مدار بسته است و بر اساس نوع برند، متفاوت خواهند بود.
مرحله دوم از انتقال تصویر دوربین مدار بسته مربوط به تنظیم مودم است. برای اینکه بتوانید امکان نظارت تصاویر دستگاه از راه دور داشته باشید نیاز است که پس از ارتباط دستگاه با مودم، تنظیماتی لازم را در مودم اعمال کنید.
برای دسترسی به محیط تنظیمات مودم نیاز است که در یکی از کامپیوترهای متصل به شبکه، مرورگری باز شوید و آی پی مودم وارد نمایید و به تنظیمات منو آن دسترسی پیدا کنید و تنظیمات لازم را اعمال نمایید.
تنظیم اپلیکیشن موبایل برای انتقال تصویر دوربین مداربسته
گام سوم از انتقال تصویر دوربین مدار بسته مربوط به تنظیم اپلیکیشن موبایل است. نیاز است که آی پی ثابت یا ID برای نظارت از راه دور در اختیار داشته باشید و همینطور آی پی دستگاه نیاز است تا نظارت در شبکه داخلی از طریق وب، گوشی تلفن همرا یا CMS صورت گیرد.
نکات امنیتی انتقال تصویر دوربین مدار بسته برای جلوگیری از هک شدن
نیاز است که نام کاربری و پسورد اکانت های پیش فرض دستگاه تغییر دهید و پس از اعمال تنظیمات توسط نصاب دوربین مداربسته، حتما رمز دستگاه را تغییر دهید.. اغلب دستگاه ها دارای یک یوزر و پسورد یکسان هستند یا بدون رمز هستند. همچنین، نیاز است هر چند وقت یکبار رمزهای مورد استفاده را تغییر دهید.
رمز عبوری که انتخاب می شود می بایست بر اساس کاراکترهای خاص و تعداد کاراکترهای مشخص باشد که شامل حروف بزرگ، کوچک و اعداد است.
دقت کنید که برای هر کدام از افراد که قرار است بر تصاویر دوربین مدار بسته نظارت داشته باشند می بایست اکانت کاربری مخصوص ساخته شود و سطح دسترسی آن ها نیز مشخص شود. همچنین از اشتراک شناسه یا ID دستگاه و آی پی ثابت خود در بین افراد خودداری نمایید تا امنیت محیط مورد نظر خود را خدشه دار نکنید.
کلام آخر در خصوص انتقال تصویر دوربین مداربسته
در این مقاله، شرح مختصری راجع به روش های انتقال تصویر و مراحل آن، ارائه کردیم، حتما نیاز است این مراحل توسط یک فرد دارای اطلاعات کافی یا نصاب حرفه ای صورت گیرد.