دوربین های مداربسته بی سیم به صورت کلی به دو صورت بی سیم آنالوگ و بی سیم دیجیتال تولید می شوند. هر یک از این سیستم ها از تکنولوژی کاملا متفاوتی برای انتقال اطلاعات استفاده میکنند. در این مطلب به بیان تفاوت های این سیستم ها و اطلاعات کلی در رابطه با این دوربین ها میپردازیم.
دوربین بی سیم آنالوگ
دوربین بی سیم انالوگ از طریق تبدیل سیگنالهای تصاویر به سیگنال های رادیویی امکان انتقال انها را فراهم می اورد. خروجی فرکانسی این دوربین ها با توجه به برد آنها متفاوت است اما امروز استفاده از آنها تا حد زیادی محدود شده است.
دوربین های بی سیم آنالوگ در کنار سادگی و ارزان قیمت بودن اشکالات زیادی دارند که کاربرد انها را محدود می کند.
در مرحله اول سیگنال این دوربین ها به شدت به شرایط محیطی و نویزهای الکترومغناطیسی حساس است. در واقع در صورتی که موانع موجود در راه زیاد باشند یا شرایط جوی مرطوبی در محل وجود داشته باشد سیگنال دوربین به شدت افت خواهد کرد.
در مرحله دوم برندهای معتبر دوربین های مداربسته امروزه کمتر تمایلی برای تولید این دسته از دوربین های نشان میدهند و متاسفانه تنها دوربین های بی سیم قابل دسترسی در بازار ایران دوربین های با برندهای ناشناخته است که معمولا عمر مفید بالایی نیز ندارند.
دوربین بی سیم دیجیتال (IP)
دوربین های شبکه بی سیم معمولا از تکنولوژی وای فای (Wifi) برای انتقال اطلاعات استفاده میکنند. این تکنولوژی امکان انتقال حجم بسیار بیشتری از اطلاعات با سرعتی به مراتب بالاتر را فراهم می اورد. فرسنده های دیجیتال حساسیت کمتری نسبت به نویز و شرایط محیطی دارند.
البته معمولا دوربین هایی که خود دارای آنتن وای فای هستند از برد انتقال زیادی برخوردار نیستند و برای استفاده حرفه ای از دوربین های به صورت بی سیم باید از انتن های حرفه ای دیجیتال استفاده شود.
چرا کاربرد دوربین های بی سیم محدود است؟
کاربری دوربین های بی سیم خیلی محدود تر از دوربین های عادی مداربسته است. این موضوع یک دلیل منطقی دارد. این دوربین های به صورت کلی از ثبات زیاد مناسبی برخوردار نیستند. به ویژه در مورد دوربین های بی سیم آنالوگ این موضوع به مراتب قابل درک تر خواهد بود.