با پیشرفت سریع فناوری، امروزه دوربین های امنیتی خورشیدی به یک ابزار محبوب تبدیل شده اند. تعداد رو به افزایشی از خریداران سیستم های امنیتی که می خواهند یک سیستم امنیتی بی سیم داشته باشند؛ از دوربین های مدار بسته خورشیدی استفاده می کنند. اگرچه دوربین های امنیتی خورشیدی بهتر از دوربین های امنیتی معمولی هستند، اما یادآوری مزایا و معایب آن ها مفید است.
مزایای دوربین های امنیتی خورشیدی:
- نصب آسان: پنل خورشیدی نیروی الکتریسیته مورد نیاز دوربین را تامین می کند. دوربین مانند بقیه دوربین های مدار بسته از اینترنت wi-fi پشتیبانی می کند. این دوربین ها کاملا بی سیم هستند. نصب این نوع از دوربین های مدار بسته بسیار آسان است و نیاز به متخصص ندارد. نصب یک صفحه خورشیدی و دوربین مدار بسته بی سیمی در کنار آن کاری است که خودتان هم از پس آن بر میایید.
2. سازگاری با محیط زیست: پنل نور خورشیدی، نور خورشید را به برق تبدیل می کند. دوربین با انرژی برقی که پاک و تجدید پذیر است کار می کند. یک باتری در داخل دوربین تعبیه شده که در طی روز برق را ذخیره می کند و در طی شب برای عملکرد دوربین آن را وارد مدار می کند.
3. مستقل بودن از باقی سیستم برق رسانی: دوربین مدار بسته خورسیدی برای کار کردن صرفا به نور خورشید و پنل خورشیدی نیاز دارند. این مزیت بزرگی ایجاد می کند: با قطع برق نمی توان سیستم امنیتی را خاموش کرد!
4. نتقال اطلاعات بی سیم: دوربین امنیتی خورشیدی می تواند از طریق وای فای، یا LTE نسل4 به اینترنت یا اترنت متصل شود. تصاویر می توانند بدون نیاز به کابل کشی منتقل شوند.
معایب دوربین های امنیتی خورشیدی:
- شارژ باتری: وقتی که باتری دوربین خالی شود، باید مجددا از طریق پنل خورشیدی شارژ انجام گیرد. در شریطی که پنل نتواند برق به میزان کافی تولید کند باتری شارژ نشده و عملکرد دوربین دچار اختلال می شود. این اتفاق در آب و هوای ابری می تواند بر تداوم کارکرد دوربین اثر منفی بگذارد.
2. برد بی سیم: از آنجایی که دوربین های امنیتی خورشیدی از فنا.ری وای فای یا اینترنت نسل 4 (4g) استفاده می کنند، جای تعجب نیست که ممکن است با ضعیف شدن سیگنال اینترنت، اتصال دوربین به شبکه ناپایدار شود. حتی ممکن است مشکل نویز یا تداخل سیگنال ایجاد شود. این مشکلات بسته به قدرت اینترنت شما و محیطی که دوربین در آن نصب می شود می تواند بی اهمیت یا بسیار مهم باشد.
نکاتی برای استفاده و نصب دوربین های مدار بسته خورشیدی:
- مطمئن شوید مانعی بین پنل خورشیدی و نور آفتاب وجود ندارد. اگر جسمی بالای پنل خورشیدی قرار بگیرد می تواند بر نرخ تبدیل پنل خورشیدی تاثیر بگذارد و از رسیدن نیروی الکتریسیته به دوربین مدار بسته جلوگیری کند.
- دوربین باید محکم و ثابت نصب شود. خرابکاری و از جا در آوردن دوربین شما نباید کار راحتی باشد!
- اگر سیگنال wi-fi ضعیف است، سعی کنید از یک تقویت کننده (یا توصعه دهنده) وای فای برای حل مشکل استفاده کنید.
- مطمئن شوید که خمه کانکتورها و، دوربین، پنل و سایر اجزا کاملا ضد آب باشند.
نکات تعمیر و نگهداری دوربین مدار بسته خورشیدی:
- لنز دوربین نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیردو نور مشتقیم به دلیل شدت بالا اگر وارد دیافراگم دوربین شود کیفیت تصویر را کاهش میدهد. همچنین نور شدید می تواند به سنسور تصویر (cmos) نیز آسیب بزند.
- دوربین باید از تماس با روغن، بخار آب داغ، گرد و غبار و مواد شیمیایی نظیر اسیدهای خورنده محافظت شود.
- برای تمیز کردن لنز از حلال های آلی نظیرمتانول، اتانول، استون و… استفاده نکنید.
- پنل خورشیدی را تمیز نگه دارید تا بتواند نور بیشتری جذب و به برق تبدیل کند. برای تمیز کردن پنل خورشیدی از آب استفاده کنید. این کار را در طی شب انجام بدهید تا در عملکرد دوربین های امنیتی خللی وارد نشود.
- در نهایت اگر پنل زمانی موفق به شارژ کردن کامل دوربین مدار بسته خورشیدی نشد، می توانید از یک اداپتور با ولتاژ خروجی مناسب استفاده کنید. با استفاده از شارژر می توانید دوربین را مثل یک تلفن همراه شارژ کنید تا زمانی که پنل بتواند دوباره به عملکرد 100 درصدی برگردد.