دوربین مدار بسته خورشیدی (بدون نیاز به برق) یکی از راهکارهای مفید و کارآمد برای ایمن سازی مکان های دور از دسترس است. راه اندازی دوربین مداربسته با پنل خورشیدی، یک راه حل مناسب برای جلوگیری از مصرف بالای برق و جلوگیری از کابل کشی به شمار می رود. این محصولات جایگزینی مقرون به صرفه، برای دوربین های مداربسته سیمی و حتی دوربین های مداربسته باتری خور هستند.
کاربرد دوربین خورشیدی
دوربین خورشیدی، انرژی خورشید را دریافت کرده و با استفاده از پنل های خورشیدی نور دریافت شده را به جریان برق مستقیم DC تبدیل می کند. این جریان با کمک اینورترهای پنل به جریان برق ac تبدیل می شوند. به این تریب انرژی خورشیدی آماده استفاده دوربین های مداربسته IP می شوند. در شرایطی که امکان کابل کشی و تامین نیروی برق برای دوربین مداربسته وجود ندارد، می توان به این صورت و با کمک انرژی خورشید دوربین مداربسته را راه اندازی کرد. با استفاده از دوربین های خورشیدی، دیگر نیازی به کابل کشی چه برای تصویر و چه برای نیروی برق نخواهید داشت.
انواع دوربین مداربسته خورشیدی
دوربین های خورشیدی دارا انواع مختلفی هستندکه قابلیت های خاصی را در اختیار کاربران قرار می دهند. کاربر می تواند با توجه به نیاز کاربری خود، یکی از انواع دوربین های خورشیدی را انتخاب و خریداری کند. در ادامه به بررسی این مدل از دوربین های خورشیدی می پردازیم:
انواع دوربین مداربسته خورشیدی
دوربین های خورشیدی دارا انواع مختلفی هستندکه قابلیت های خاصی را در اختیار کاربران قرار می دهند. کاربر می تواند با توجه به نیاز کاربری خود، یکی از انواع دوربین های خورشیدی را انتخاب و خریداری کند. در ادامه به بررسی این مدل از دوربین های خورشیدی می پردازیم:
1- دوربین مداربسته خورشیدی KKMoon
دوربین مدار بسته خورشیدی KKMoon تصاویر باکیفیت و واضحی را به کاربر ارائه می دهد. این مدل دوربین مداربسته قابلیت تصویربرداری در شب و نور کم را نیز دارد. رزولوشن تصویربرداری دوربین سولار (خورشیدی) KKMoon 720P است.این محصول مجهز به قابلیت تشخیص حرکت است و با تشخیص حرکت اشیا در میدان دید خود، شروع به ثبت تصاویر می کند.
2- دوربین مداربسته خورشیدی Ring
دوربین مداربسته خورشیدی Ring یک دوربین خورشیدی کوچک است که به راحتی نصب و راه اندازی می شود. این دوربین قابلیت نصب میکروفن و دریافت صدای محیط را نیز دارد. کاربر می تواند به کمک گوشی هوشمند، تصاویر این مدل از دوربین های خورشیدی را نظارت و بررسی کند.
3- دوربین مداربسته خورشیدی Funxwe
این مدل از دوربین های خورشید برای ثبت تصاویر شب مناسب و کارآمد هستند. این دوربین از کیفیت تصویر مناسب با رزولوشن 1080p برخوردار بوده و به یک باتری قوی نیز مجهز است.
4- دوربین مداربسته خورشیدی Freecam
دوربین مدار بسته خورشیدی Freecam به دلیل ضدآب بودن قابلیت نصب در فضاهای باز را دارد. تصاویر دریافتی از این مدل دوربین مداربسته دارای وضوح مناسبی است و جزییات را به خوبی نمایش می دهد. این دوربین قابلیت این را دارد که از راه دور نیز کنترل شود. کاربر می تواند با یک روز شارژ کردن باتری دوربین خورشیدی، به مدت 5 روز از نیروی برق آن برای استفاده از دوربین مداربسته استفاده کند.
ویژگی های دوربین مداربسته خورشیدی
دوربین مدار بسته خورشیدی دارای ویژگی هایی است که آن را نسبت به سایر دوربین های نظارتی متمایز می کند. در ادامه به برخی از این ویژگی ها اشاره می کنیم:
- نصب و راه اندازی آسان
- قابلی حمل و نقل و جا به جایی
- بدون نیاز به برق
- قابلیت انتقال تصویر و کنترل از راه دور
- قابلیت تشخیص حرکت
- سازگار با محیط زیست و کاهش آلودگی ها
مزایا دوربین مداربسته خورشیدی
همانطور که اشاره شد مهم ترین مزیت دوربین های مداربسته خورشیدی، بی نیازی این سیستم مداربسته به جریان برق است. به همین دلیل نصب دوربین مداربسته خورشیدی در مکان هایی که امکان سیم کشی دوربین مداربسته وجود ندارد به راحتی انجام می شود. اما این دوربین های مداربسته مزایای دیگری هم دارند:
- سازگار با محیط زیست
- نصب راحت
- انعطاف پذیری در نصب
- امکان جا به جایی
- عمر مفید بالا
- امکان ضبط تصاویر به صورت شبانه روزی
معایب دوربین مدار بسته خورشیدی
باتری دوربین های خورشیدی (سولار) از طریق پنل های خورشیدی شارژ می شوند. برای جلوگیری از ایجاد اخلال در عملکرد دوربین مداربسته، این باتری ها همیشه باید شارژ باشند. به همین دلیل اگر گاهی اوقات امکان تولید برق کافی با کمک پنل خورشیدی نباشد، تصویربرداری دوربین با مشکل و وقفه همراه خواهد بود و امکان قطع فیلم برداری وجود دارد.
آیا دوربین خورشیدی در شب کار می کند
دوربین های خورشیدی قادر هستند تا در طول روز انرژی خورشید را دریافت کرده و آن را با کمک باتری ذخیره کنند. به این ترتیب هنگام شب نیز می توانند به فعالیت خود ادامه داده و تصاویر را ثبت می کنند. هنگام شب، پنل خورشیدی و اینورترها قطع شده و برق تولید نمی کنند. بنابراین برای جلوگیری از ایجاد وقفه در تصویر برداری دوربین های مدار بسته خورشیدی، بهتر است یک باتری یدک را همیشه شارژ نگه داشته تا با تمام شدن یکی، دیگری را در دوربین قرار دهید. البته لازم به ذکر است که برخی از انواع دوربین های خورشیدی دارای باتری هایی هستند که می توانند تا ماه ها از انرژی تولید شده استفاده و به درستی کار کنند.
آیا آب به پنل های خورشیدی آسیب می زند
بهتر است بدانید که پنل های دوربین solar )خورشیدی( ضدآب هستند. بنابراین نگران آسیب دیدن آن ها به دلیل رطوبت و آب نباشید. در موراد کمی پنل های خورشیدی در اثر رطوبت آسیب دیده اند. البته پنل های خورشیدی معمولا دارای ضمانت پس از فروش هستند. بنابراین می توانید درصورت نیاز از خدمات شرکت سازنده استفاده کنید.
آیا دوربین مداربسته خورشیدی در زمستان کار می کند
دوربین مداربسته خورشیدی معمولا می تواند تا دمای -20 سانتیگراد هم کار کند. بنابراین در هوای سرد زمستان هم می توانید از این دوربین های مداربسته استفاده کنید. اما به دلیل زاویه کم تابش نور خورشید در فصل زمستان، ممکن است شارژ باتری دوربین مداربسته مناسب نبوده و کارآیی باتری کاهش پیدا کند. پنل های خورشیدی برای دریافت نور کافی، نیاز به تابش مستقیم آفتاب دارند و بدون دریافت نور مستقیم این امکان وجود دارد که شارژ شدن مجدد باتری با مشکل مواجه شود.
آیا پنل های خورشیدی دوربین به نور مستقیم خورشید نیاز دارند
به طور کلی پنل های خورشیدی برای تامین نیروی برق مورد نیاز دوربین مداربسته به تابش نور مستقیم نیاز دارند. البته برای پنل های کوچکتر احتما تابش غیرمستقیم برای چند ساعت ممکن است کافی باشد. اما پنل های بزرگ تر را نمی توان با این میزان تابش نور خورشید پشتیبانی کرد. پنل های خورشیدی در روزهای ابری تنها چیزی در حدود 10 تا 60 درصد از توان معمول خود برای تولید برق در روزهای آفتابی امکان بازدهی و تولید برق دارند. البته میزان ضخامت ابرها نیز در این مورد تاثیرگذار است.
آیا دوربین مدار بسته خورشیدی به وای فای نیاز دارد
پنل ها خورشیدی که در سیستم مداربسته solar مورد استفاده قرار می گیرند، قابلیت اتصال به اینترنت را از طریق وای فای و یا کابل اینترنت دارند. با کمک این قابلیت می توانید تصاویر دوربین مداربسته را از هر مکانی مشاهده و بررسی کنید.
آیا امکان هک کردن دوربین خورشیدی وجود دارد
دوربین مداربسته solar خورشیدی با توجه به قابلیت اتصال به اینترنت در معرض خطر هک شدن قرار دارد. برای جلوگیری از هک شدن دوربین های خورشیدی می توانید راهکارهای مختلفی را به کار بگیرید. به عنوان مثال اگر مجبور نیستید، به اینترنت وصل نشوید و آن را قطع کنید. برخی از انواع دوربین مدار بسته خورشیدی برای عملکرد خود نیازی به جریان اینترنت ندارند. بنابراین آن را به اینترنت وصل نکنید. اما اگر مجبور هستید که اینترنت متصل بمانید، دستورالعمل های ایمنی سازنده را رعایت کنید. به عنوان مثال می تواند پس از هر خطای پنل خورشیدی یک پیامک اخطار دریافت کنید. همچنین می توانید برای پنل خورشیدی یک رمز انتخاب کنید. به این ترتیب انجام هرگونه تغییر در دوربین های سولار خورشیدی، منوط به وارد کردن رمز خواهد بود. اگر از کامپیوتر استفاده زیادی دارید، بهتر است یک شبکه جداگانه برای آن تهیه کنید و از طریق شبکه دوربین خورشیدی به آن متصل نشوید.
چه چیز به پنل دوربین مداربسته خورشیدی آسیب می زند
پنل های خورشیدی ممکن است در اثر خراشیدگی آسیب ببینند. شاخ و برگ درختان و گرد و خاک می تواند این پنل ها را در معرض آسیب قرار دهد. درصورت آسیب دیدن پنل دوربین مداربسته خورشیدی، میزان انرژی و برق تولید شده کاهش پیدا می کند. بنابراین مراقب باشید که برگ و شاخه های درختان روی پنل قرار نگیرد و آن را خراش ندهد. همچنین از نشستن گرد و غبار بر روی این صفحات سولار نیز جلوگیری کنید. بهتر است به صورت دوره این صفحات پانل خورشیدی را بررسی کرده و آن ها را تمیز کنید. در این صورت دوربین های مداربسته خورشیدی حداکثر کارایی را خواهند داشت. درنظر داشته باشید که یکی از مشکلات پنل خورشیدی خوردگی صفحات آن است. اگر ربوطت به داخل آن رسوخ کند باعث خورده شدن صفحه سولار می شود. از ایجاد ترک روی این پنل نیز جلوگیری کنید.
یک دوربین خورشیدی چقدر داده مصرف می کند
همانطور که در ابتدای مقاله هم ذکر شد، دوربین خورشیدی (سولار)، از نوع دوربین IP است. این دوربین ها از جریان اینترنت برای انتقال تصاویر و اطلاعات استفاده می کنند. میزان داده مصرفی دوربین های خورشیدی معمولا 2 MBPS در تصاویر جریان اصلی Main Stream است و حدود 1 mbps در جریان فرعی sub stream. برای تماشای زنده تصاویر دوربین مداربسته خورشیدی نیز در حدود 0.9 گیگابایت در ساعت داده مصرف می شود.
قیمت دوربین خورشیدی
به طور کلی قیمت دقیقی را نمی توان برای دوربین های سولار در نظر گرفت. قیمت این محصولات با توجه به امکاناتی که در اختیار کاربر قرار می دهند، مانند تشخیص حرکت، ضدآب بودن و… متفاوت است. نوسانات نرخ ارز نیز بر روی قیمت دوربین خورشیدی اثرگذار است. بنابراین بهتر است قبل از خرید، لیست قیمت جدید دوربین مدار بسته سولار را از فروشنده بخواهید و بر اساس آن محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید.
با دوربین خورشیدی، دورترین نقاط را نظارت کنید
دوربین های خورشیدی از طریق پنل خورشیدی نور خورشید را به انرژی برق تبدیل می کنند. این دوربین ها بدون نیاز به کابل کشی برای تامین انرژی برق تصاویر را ثبت و ضبط می کنند. دوربین مدار بسته خورشیدی از نوع دوربین مداربسته تحت شبکه IP است. این محصولات نصب و راه اندازی راحتی دارند و به راحتی می توان آن ها را جا به جا کرد. البته باید مراقب بود تا هنگام حمل و نقل پنل های خورشیدی آسیب نبینند. این مدل از دوربین های مداربسته قادر هستند تا تصاویر را از طریق اینترنت وای فای انتقال دهند. به دلیل قابلیت اتصال دوربین های خورشیدی به اینترنت، احتمال هک شدن آن ها وجود دارد. به همین دلیل بهتر است تمام تمهیدات لازم برای پیشگیری از حملات سایبری را به کار بگیرید.