هر فرآیندی در انواع مختلف سازمانها، شرکتها، ساختمانها و یا کارگاهها نیازمند هسته مرکزی مدیریت به عنوان قلب تپنده آن سازمان یا شرکت است.
در نظر گرفتن محلی به همین عنوان اقدامی است که جهت بهبود نظارت و مدیریت صحیح ضروری است. اتاق مانیتورینگ به محلی اطلاق میشود که با جمعآوری کلیه دادههای تصویری موجود در یک سازمان، نهاد، شرکت و… توسط دوربینهای مداربسته، وظیفه نظارت و پشتیبانی دارد. کلیه تجهیزاتی که برای مدیریت و مشاهده این دادههای تصویری نیاز هست، در اتاق مانیتورینگ قرار دارد. بدیهی است که نظارت کامل بر فضا و محیط ساختمان در یک سازمان، بدون قرار دادن دوربینهای مدار بسته در اقصی نقاط آن امری ناشدنی است. این امر در صورت وجود یک اتاق مانیتورینگ استاندارد، با دادن دسترسی آسان به اپراتورها جهت نظارت، کمک قابل ملاحظهای به سیستم نظارتی سازمان میکند.
اتاق مانیتورینگ چیست؟
به طور کلی اتاق مانیتورینگ فضایی است که یک سازمان داراست؛ به این صورت که کلیه رویدادهای تصویری اتفاق افتاده در سازمان، راه به این اتاق میبرد و در آنجا بررسی میشود. از این جهت باید فعالیت شبانه روزی داشته باشد و لحظهای از فعالیت تعریف شدهاش غفلت نکند. مدیریت اصولی این بخش، از مهمترین اقداماتی است که باید برای ساختار قدرتمند یک سازمان و یا شرکت، صورت بگیرد. با صدرا ایرانیان همراه باشید تا اطلاعات کاملتری درباره اینکه اتاق مانیتورینگ چیست؟ در اختیارتان قرار دهیم و به معرفی اتاق مانیتورینگ بپردازیم.
وسیلههای مورد نیاز در اتاق مانیتورینگ
برای اینکه شما بتوانید امنیت محیطی را که به دوربینهای مدار بسته مجهز شده است، با اتاق مانیتورینگ تکمیل کنید به وسایلی پایهای احتیاج دارید. در این قسمت قصد داریم به بررسی بخشی از آنها بپردازیم.
۱. قرار دادن چند صفحه نمایشگر در اندازههای مختلف با توجه به ابعاد اتاق مانیتورینگ موجود هستند. VGA یا HDMI انواع مختلف مانیتورها در بازار وجود دارد. این مانیتورها معمولا دارای خروجی
۲. خرید صندلیهای استاندارد برای نشستن اپراتورهای اتاق مانیتورینگ
۳. تنظیم نور محیط اتاق به بهترین شکل برای جلوگیری از خستگی چشم اپراتورها
نورپردازی در اتاق مانیتورینگ
نورپردازی در اتاق مانیتورینگ از اهمیت ویژهای برخوردار است و باید به گونهای صورت بگیرد که نور انعکاسی روی سطوح درون اتاق که از سوی کارکنان نظارت میشوند، نداشته باشد. نوردهی در اتاق مانیتورینگ باید قابل تنظیم باشد اما استانداردهایی در این زمینه تعیین شده است؛ مثلا اینکه نسبت وسایل موجود در اتاق با ابعاد آن دارای توازنی منطقی باشد. همین موضوع به ظاهر ساده در روند نوردهی تاثیر بسزایی دارد. مثال دیگری که در این زمینه میتوان زد جایگاه پنجرهها در اتاق مانیتورینگ است. پنجرههای این اتاق نباید طوری قرار بگیرد که اشکالی در انعکاس نور برای اپراتورها ایجاد کند.
۴. به کارگیری سیستم تهویه مناسب
تهویه مناسب
عملکرد سیستم بدنی انسان بر اثر گرما و یا سرمای بیش از حد دچار مشکلاتی میشود. دمای بالا و گرمای زیاد با ایجاد احساس کلافگی و خستگی و سرمای شدید با کاهش هوشیاری فرد باعث پایین آمدن تمرکز و آرامش فرد میشود؛ بنابراین دما و جریان هوا در اتاق کنترل باید به شکل استانداردی برقرار باشد. به طور استاندارد دمایی که در آن بدن انسان بهترین عملکرد خود را دارد چیزی بین ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتی گراد است.
۵. امکانی جهت ذخیرهسازی اطلاعات مهم
دستگاههای ضبط تصاویر باید به حدی از مجهز بودن رسیده باشند که ذخیرهسازی اطلاعات را به بهترین شکل ممکن صورت بدهند.
۶. فضایی جهت استراحت و خواب کارکنان در کنار اتاق مانیتورینگ
۷. تعبیه کمدهایی برای کارکنان جهت قرار دادن وسایل شخصیشان
اتاق مانیتورینگ چیست ؟ دوربین مداربسته در اتاق مانیتورینگ
اتاق مانیتورینگ دوربین مداربسته، یکی از مکانهای حیاتی در پروژهها و سازمانهای بزرگ و خاص است که به اپراتورها این امکان را میدهد تا با استفاده از تجهیزات تعبیهشده در این اتاق، محیط پیرامون را با دقت بررسی و تحت کنترل داشته باشند. این اتاق، نیازمند تجهیزاتی متنوع و فضایی استاندارد است که به توضیح مهمترین آنها پرداختیم. همچنین در این مقاله به تعریف کامل اتاق مانیتورینگ چیست پرداخته ایم که می توانید از آن اطلاعات زیادی کسب کنید. با توجه به وسعت محیط پروژه و تعداد دوربینهای نصب شده در مناطق مختلف، ابعاد گوناگونی برای این بخش اساسی در سازمان یعنی اتاق مانیتورینگ در نظر گرفته می شود. مواردی که در این مقاله به ذکر آن پرداختیم تنها بخش کوچکی از نکات لازمه درباره ویژگیهای اتاق مانیتورینگ است. شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر و راهاندازی یک اتاق مانیتورینگ قابل اطمینان با کامپیوتر صدرا در ارتباط باشید و لذت این همکاری را با ما سهیم شوید