انواع میکروفون در دوربین مداربسته
میکروفونهای دوربین مداربسته را از نظر نوع کیس و امکان تنظیم صدا به دو گروه تقسیم میکنند.
- دوربینهای میکروفوندار
- طبقه بندی از نظر نوع بدنه
- طبقه بندی از نظر امکان تنظیم صدا
1. دوربینهای میکروفوندار
بیشتر دوربینهای جدیدی که روانهی بازار شدهاند میکروفون داشته و از قابلیت ضبط صدا پشتیبانی میکنند. میکروفون دوربین اصولا به صورت سوراخی کوچک بر روی بدنهی دوربین قرار دارد. در تنظیمات دوربین میتوانید ضبط صدا را فعال کنید.
کیفیت ضبط در میکروفون داخلی دوربین به مدل و برند آن بستگی دارد. دوربین میکروفون دار محدودهی مشخصی را پوشش میدهد. برای این که صدا نویز نداشته باشد بهتر است از کابل کواکسیال شیلددار استفاده کنید و هنگام سیم کشی کابل را با فاصله مناسب از برق فشار قوی نصب کنید.
دوربین های IP در دو صورت می توانند صدا را ضبط کنند.
- دوربین IP مجهز به ضبط صدا باشد.
- دوربین IP قابلیت این را داشته باشد که میکروفون به صورت جداگانه به آن وصل شود.
نکته : لازم به ذکر است که دستگاه NVR قابلیت اتصال میکروفون را ندارد. اگر ضبط صدا برایتان اهمیت دارد هنگام خرید دقت کنید که دوربین IP انتخابیتان یکی از 2 حالت فوق را دارا باشد.
دوربین های آنالوگ HD به دو صورت می توانند صدا را ضبط کنند.
- دوربین آنالوگ HD مجهز به ضبط صدا باشد.
- از طریق پورت A-V به دستگاه DVR به صورت مجزا میکروفون وصل کنید.
2. طبقه بندی از نظر نوع بدنه
میکروفون سوزنی
میکروفونی کوچک است و به خاطر ساختار ظریفش به عنوان میکروفون مخفی قابل استفاده است. میکروفونهای سوزنی را میتوان در محفظههای داکت و …. جایگذاری کرد.
میکروفون باکس
همانطور که از نامش پیداست بدنهای مستطیل شکل دارند. همچنین پیچی برای تنظیم صدا روی آنها قرار دارد.
میکروفون گلفی
میکروفونهایی هستند که در داخل بدنهای شبیه توپ گلف هستند. حجم و وزن بسیار کمی دارند و با ولتاژ 6 الی 12 ولت کار میکنند. معمولا دو فیش آمادهی پرس شده دارند. یک فیش RCA یا AV برای انتقال صدا و یک فیش برق آداپتوری برای تامین انرژی برق دارند.
3. طبقه بندی از نظر امکان تنظیم صدا
میکروفونها به دو دستهی ولومدار و بدون ولوم تقسیم میشوند. با استفاده از پیچی که در ساختار آنها تعبیه شده است میتوان صدا را تنظیم کرد. دقت داشته باشید که نباید میکروفون را در مکانهایی با آلودگی صوتی بالا قرار دهید. قرار دادن میکروفون در کنار مکانهای پر سروصدا موجب کاهش کیفیت صدای ضبط شده میشود.
اجزای تشکیل دهنده میکروفون
میکروفون از چندین قسمت تشکیل شده است. قسمت برد صدا کار پردازش اصوات را برعهده دارد. یک فیش بر روی سیم دستگاه شنود یا برد وجود دارد که برای وصل شدن به منبع تغذیه 12 ولت در نظر گرفته شده است. برق منبع 12 ولت را باید به مکان نصب میکروفون سیم کشی کرده و از میکروفون به ورودی صدای دستگاه DVR کابل کشی کنید.
دستگاههای DVR باید به اندازهی تعداد میکروفونها خروجی صدا داشته باشند. بیشتر دستگاههای DVR محدودیت تعداد ورودی صدا دارند. اگر نیاز به نصب بیشتر از یک میکروفون دارید دستگاهی که میخرید باید قابلیت چند پورت صدا را داشته باشد.
آیا ضبط صدا با دوربین قانونی است؟
اصل 25 قانون اساسی بیان میدارد: ” بازرسی و نرساندن نامهها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی، افشای مخابرات تلگرافی و تلکس، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آنها، استراق سمع و هر گونه تجسس ممنوع است مگر به حکم قانون.” بنابراین استفاده از هرگونه دوربینی تا زمانی که نقض حریم خصوصی تلقی نشود مجاز است.
شاید برایتان سوال شده باشد که آیا استفاده از دوربین مداربسته میکروفون دار جرم نیست؟ در صورتی که وجود دوربین مجهز به میکروفون به افرادی که در آن محیط هستند اطلاع داده شود جرم محسوب نمی شود.
دوربین میکروفون دار تا چه فاصلهای قابل استفاده است؟
عموما بیشتر دوربینهای میکروفون دار تا فاصله ی 6 متری صدا را با کیفیت خوبی ضبط میکنند.
چگونه متوجه وجود میکروفون در دوربین مداربسته شویم؟
همانطور که مستحضر هستید باید اطراف دوربین مداربسته را با دقت مشاهده کنید و به دنبال میکروفون (گلفی، کیسی، سوزنی) باشید، به کیس دوربین مداربسته با دقت نگاه کنید، اگر دسترسی به کاتالوگ دوربین مداربسته دارید با دقت به دنبال ویژگی Audio Interface باشید.
کیفیت صدایی که توسط دوربین مداربسته ثبت می شود چگونه است؟
دوربین هایی که خودشان مجهز به ضبط صدا هستند کیفیت قابل قبولی را ارائه می دهند اما اگر کیفیت صدایی که ثبت می شود برایتان از اهمیت بالایی برخوردار است می توانید از میکروفون های مجزا استفاده کنید. میکروفون های مجزا از طریق پورت A-V به دستگاه ضبط تصویر DVR وصل می شود و صدا را با کیفیت فوق العاده واضحی ثبت می کنند.