یکی از مشکلاتی که کاربران دوربین مداربسته ممکن است با آن رو به رو شوند، ضبط نکردن دوربین مداربسته است. سوالی که در اینجا پیش می آید این است که علت ضبط نکردن دوربین مداربسته چیست؟ دلایل متعددی می تواند باعث اختلال در ضبط تصاویر دوربین مداربسته شود. از جمله این علت ها می توان به اشکال در اتصالات دوربین مداربسته و مشکل در هارد دوربین مداربسته اشاره کرد. در ادامه به بررسی علت های مختلف ضبط نکردن دوربین مداربسته می پردازیم.
چرا دوربین مداربسته ضبط نمی کند
در این بخش برخی از دلایل ضبط نکردن دوربین مداربسته را بازگو می کنیم.
1- اتصالات دوربین مداربسته را بررسی کنید
در بررسی علت ضبط نکردن دوربین مداربسته، ابتدا باید اتصالات دوربین مداربسته را چک کنید. مطمئن شوید که اتصال آن ها به درستی انجام شده و کابل ها و سیم ها سالم بوده و دچار خرابی نشده باشند.
2- حافظه دستگاه پر شده است
معمولا زمانی که حافظه (هارد) دستگاه پر می شود، دستگاه ضبط (DVR یا NVR) قادر به ذخیره کردن تصاویر نخواهد بود. راهکار هایی برای رفع این مشکل وجود دارد. در این مواقع می توانید هارد را فرمت کنید. روش دیگر وارد شدن به تنظیمات DVR و قرار دادن آن روی حالت Over Write یا بازنویسی است. به این ترتیب فیلم جدید بر روی فیلم قدیمی ضبط می شود. توجه داشته باشید که اگر به فیلم های قدیمی نیازی ندارید می توانید از این روش استفاده کنید. راهکار سوم، اضافه کردن تعداد هارد بیشتر و یا هارد با ظرفیت بالاتر به دستگاه ضبط است. اخرین راهکار، انتقال دادن اطلاعات هارد روی یک دستگاه دیگر مانند کامپیوتر، فلش و .. است.
3- هارد دستگاه مشکل دارد
گاهی ممکن است وجود اشکال در هارد دستگاه، دلیل ضبط نکردن دوربین مداربسته باشد. ممکن است هارد سوخته باشد و یا بد سکتور شده باشد. در این حالت با تست هارد دوربین مداربسته خود می توانید از سلامت آن مطمئن شوید.
4- کافی نبودن منبع تغذیه
برخی مواقع کافی نبودن منبع تغذیه، علت ضبط نکردن دوربین مداربسته است. زمانی که برق قطع شود دوربین از کار می افتد. اما زمانی که برق ضعیف می شود و منبع تغذیه کافی وجود ندارد، سیگنال های ویدئویی ضعیف شده و تصاویر دوربین مداربسته سیاه می شود. برای برطرف کردن این مشکل، اتصالات، کابل ها، انژکتور POE یا سوئیچ را بررسی کنید.
5- کور شدن دوربین، علت ضبط نکردن دوربین مداربسته
ممکن است دوربین مداربسته را کور کرده باشند. مثلا به لنز دوربین آدامس چسبانده و یا جلوی لنز دوربین مداربسته را با کاوری پوشانده باشند. در این صورت فقط تصویر دوربینی که کور شده است قطع می شود.
6- افزایش شدت جریان برق
افزایش شدت جریان برق موجب قطع شدن ضبط فیلم دوربین مداربسته و سیاه شدن تصاویر دوربین می شود. علاوه بر آن ممکن است آسیب های بیشتری نیز به تجهیزات دوربین مداربسته وارد کند. توصیه می شود دوربین مداربسته را روی سطوح رسانا و فلزی نصب نکنید.
7- وجود مشکل در سخت افزار دوربین یا دستگاه ضبط
ممکن است مشکل از سخت افزار دوربین یا دستگاه ضبط کننده باشد. در این مواقع با تعمیر یا تعویض این دستگاه ها مشکل رفع می شود. جهت تعمیر این دستگاه ها به متخصصین و تعمیرکاران دوربین مداربسته مراجعه کنید.
تنظیمات ضبط دوربین مداربسته
در بررسی علت ضبط نکردن دوربین مداربسته، تنظیمات ضبط دوربین مداربسته را نیز چک کنید. ممکن است تنظیمات ضبط به گونه ای دستکاری شده باشد که فقط در ساعات مشخصی و یا روی نقاط خاصی، دوربین مداربسته قادر به ضبط تصاویر باشد. احتمال دیگری که وجود دارد، فعال بودن حالت motion detector است. در صورت فعال بودن این حالت، فقط زمانی که جسمی مقابل دوربین حرکت کند، ضبط تصاویر توسط دوربین مداربسته صورت می گیرد.
ضعف در سیستم وای فای و کم بودن پهنای باند
هنگام استفاده از دوربین مداربسته تحت شبکه، کم شدن پهنای باند موجب قطع و یا ضعیف شدن سیگنال ها می شود. یکی از عوامل کم شدن پهنای باند و ضعف در سیستم وای فای، دور بودن دوربین های مداربسته از روتر است. وجود موانع فیزیکی زیاد بین دوربین مداربسته و روتر نیز موجب ضعیف شدن وای فای میشود. قطع شدن سیگنال های ویدئویی و بروز اختلال در آن ها، منجر به عدم ضبط تصاویر توسط دوربین مداربسته می شود. راه حل برطرف کردن این مشکل، نزدیک کردن دوربین به روتر و از میان برداشتن موانع فیزیکی بین دوربین و روتر است. در صورت استفاده از دوربین مداربسته تحت شبکه، اتصالات اینترنت را بررسی کنید و از برقراری آن مطمئن شوید. چرا که با قطع شدن اینترنت در این دوربین ها ممکن است ضبط تصاویر توسط دوربین مداربسته قطع شود.
چگونه بفهمیم دوربین مداربسته در حال ضبط است
با استفاده از روش های زیر می توانید بفهمید که دوربین مداربسته شما در حال ضبط است یا خیر.
- حرکت دوربین یا لنز های آن را چک کنید: برخی از مدل های دوربین های مداربسته دارای لنز موتورایز هستند. زمانی که از قابلیت زوم در این دوربین ها استفاده کنید، شاهد حرکت لنز دوربین مداربسته خواهید بود. علاوه بر این دوربین های ptz هنگام ضبط تصاویر در جهت عمودی و افقی حرکت می کنند. بنابراین با استفاده از این روش می توانید از فعال بودن دوربین مداربسته خود مطمئن شوید.
- مشاهده نور مادون قرمز در دوربین مداربسته: اکثر دوربین های مداربسته از قابلیت دید در شب IR برخوردار هستند. این دوربین ها برای ضبط تصاویر در تاریکی از نور IR استفاده می کنند. اگر در هنگام شب نور قرمز رنگی را در اطراف لنز دوربین مشاهده کردید، می توانید از فعال بودن دوربین مداربسته دید در شب خود مطمئن شوید.
- به کار گیری تجهیزات الکترونیکی ضد جاسوسی: این روش نسبت به سایر روش های دیگر پر هزینه تر است. تجهیزات الکترونیکی ضد جاسوسی قادر به شناسایی دوربین های مخفی جاسازی شده در محیط هستند. این تجهیزات با دریافت کردن سیگنال دوربین مخفی، آلارم می دهند.
- استفاده از اپلیکیشن های موجود: با استفاده از برخی برنامه ها و اپلیکیشن های تلفن همراه می توانید از وجود دوربین مداربسته در اطراف خود اطلاع پیدا کنید. این برنامه ها، دوربین های مداربسته روشن را در محیط شناسایی می کنند. اپلیکیشن های Hidden Camera Detector و Glint Finder از جمله پر کاربرد ترین اپلیکیشن های موجود در این زمینه هستند.